Het gaat hoe langer hoe beter
Blijf op de hoogte en volg Harry
24 Mei 2007 | Spanje, Madrid
Vannacht een flink onweer gehad. Het was een goede opfrisbeurt. Ik begon rustig aan de 25 km. klim naar het Cruz de Ferro, het dak van de camino. Onderweg kwam ik langs verschillende dorpjes met veel lege dicht getimmerde huisjes.. Hoe hoger hoe erger hetwordt. Buitendat ga ik vergezeld van striemende regenvlagen. Als ik de fietsers zie die langs mij naar boven moeten, heb ik soms wel medelijden. Volgens mij is deze klim voor fietsers veel moeilijker dan voor de lopers. Als ik zie hoe sommige met toch wel goed getrainde figuren soms wel haast van de fiets vallen. Zelf heb ik ook wel een getraind figuur, maar dat heb ik meer opgedaan in restaurants. Als ik bijna boven in Foncabon ben, ben ik niet bovenmatig moe maar wel nat. Hier zijn alleen maar 3 refugio,s en voor de rest zijn alle inwoners verdwenen. Niet dat ik plek zocht, maar ze zaten allemaal vol. Ik kon er wel eten, wat ik ook gedaan heb. Terwijl ik het voorgerecht at(russische salade) met net zoveel mayonaise als salade, gooide de hospitalera twee maal mijn diepgevroren tongfilet in het frituurvet. Bij het beeindigen van het voorgerecht nog een derde keer. Ik moet zeggen de vis wasgoed op temperatuur, en hij smaakte zelfs nog naar vis. Een waar staaltje vakwerk waar jaren lange ervaring achterstak. De halve liter wijn die er bij hoorde heb ik wel smakelijk opgedronken. Buiten nog de laatste honderden meters afgelegd naar het Cruz en daar hield de sluierregen op en gegon het werkelijk pijpenstelen te regenen. Ik heb mijn tentje toen maar opgezet onder het afdak wat ze daar gebouwd hebben voor pelgrims die even willen uitrusten.
22 mei
Rabanal del Camino- Ponferrada
Deze morgen na een rustige nacht en een opgedroogde tent werd ik wakker door passerende pelgrims. Het wordt een zware afdaling naar Molinasecca. Nu heb ik dan eens geen medelijden met de fietsers. Vooral boven had ik veel mist, maar verder naar benedengaand kreeg ik toch de mooie vergezichten, net als de Vogezen maar dan duizend maal groter.Ook het weer klaarde op en met de conditie zat het ook wel goed. Wat wil je, ik lag om 17,30 uur al in bed.
23 mei
Ponferrada- Villa Franca del Bierzo
Ik begin de dag met een fikse klim naar Villafranca, ook wel het kleine Santiago genoemd vanwege zijn vele kerken. De St. Jacobskerk hier heeft een speciale betekenis. Pelgrims die te ziek waren om hun tocht naar Compostella voort te zetten kregen hier dezelfde kwijtschelding voor hun zonden als in de kathedraal van Santiago.
Gisteren nocg geprobeerd Lolita te bellen in India maar om een of andere redenen is het niet gelukt. De gehele dag regen en nog eens regen gehad en ik lag om 19.30 uur weer in bed.
Volgens het weerbericht wat Ger Bouten uit Venlo me heeft opgestuurd zou het morgen droog worden maar wel kouder., precies wat ik nodig heb. Volgens de mensen hier zou het blijven regenen, dus ik hoop maar dat Ger gelijk krijgt.
24 Mei 2007 - 10:50
Lolita:
Leuk stuk weer! ..ik lees over je eten en het water staat me echt hoog in de mond, salade met mayonaise en 3x gefrituurde vis is voor mij een fata morgana! :cry: Het eten hier, in India, is een ramp!:-( ..en ik droom van steaks en halve liters wijn.. Veel wandelgenot en ook een beetje kracht toegewenst! Ps telefoon? ik lag in een comateuze siesta, is hier over de 40 graden.. -
24 Mei 2007 - 13:20
Jacqueline:
tu as bientot atteint ton but, encore un peu de perseverance et la recompense est en fin de ta route, la magnifique cathedrale de St Jacques de Compostelle,du coté gastronomique rien ne te manques,pour Lolita c'est bien différent,continue ton chemin, et chapeau d'être arrivé si loin,
Bons Baisers -
24 Mei 2007 - 14:23
Corry&Chiel:
Nou , ik hoop maar dat het weer daar wat beter wordt!!!
Hier is het geweldig mooi.
Verder nog veel goed loopgenot en een knuffel van hier. -
25 Mei 2007 - 11:13
Marianne En Rob:
Hallo Harry,
Wij hebben genoten van de leuke stukjes die je schrijft.
En.... we vinden het echt een hele prestatie die je levert.
Nog heel veel wandelgenot, en we blijven je online volgen.
Groet, Marianne van Montfort en Rob Stengewis