De eerste dagen - Reisverslag uit Madrid, Spanje van Harry Oosterbaan - WaarBenJij.nu De eerste dagen - Reisverslag uit Madrid, Spanje van Harry Oosterbaan - WaarBenJij.nu

De eerste dagen

Blijf op de hoogte en volg Harry

05 Mei 2007 | Spanje, Madrid

Eindelijk een internet cafe. Mijn wandeltocht is begonnen op de 2e mei na nog 500 km. onderweg te zijn geweest heb ik op aanraden van de twee dames die me de eerste stempel hebben gegeven de eerste 6 km. gelopen. Naar Orisson, heel stijl, echte kuitenbijters. Volgens hun liepen veel mensen zich kapot als ze de eerste dag te veel wilden. Het was prachtig weer dus de vergezichten in de pyreneen waren heel mooi. Voor 23 euro was hier een overnachting met diner en de vogende morgen een ontbijt. Goed adres.

Tweede dag 3 mei

Doorgelopen naar Roncevalles, in de stromende regen, mistig, pijn in de kuiten en ook pijn op plaatsen waarvan ik dacht dat daar geen spieren zaten.
De berg zit al vroeg vol met pelgrims die allemaal in dezelfde richting zwoegen, en hier merk ik pas echt dat het een internationaal gebeuren is. Ik heb al een Braziliaan ontmoet, een Engelsman, Portoricaan,Oostenrijker, Duitsers bij de vleet en natuurlijk veel autochtonen zoals Fransen en Spanjaarden. Aan de grens staat een
gedenkteken van een of andere heilige. Ik ben te moe om er te gaan kijken. Van hieruit langzaam bergaf naar Puerto de Ibaneta om dan het laatste stuk steil bergaf naar Roncevalles.
In het officina de Pelligrinos mijn tweede credential (stempel ) gehaald.
Toen ik de Nederlandse uitbater van het refugio allerlei uitspraken hoorde doen in het Nederlands spraken Willy ( een luxemburger die onderweg met mij meegelopen was ) nog een stuk verder te lopen richting Puerto de Erra. Natter konden we toch niet worden. Onderweg op een camping kunnen slapen in een houten hokje met kookgelegenheid. Blik met erwtjes, bonen en asperges. Toen moe en een beetje opgedroogd naar bed gegaan

Derde dag 4 mei

De gehele nacht heeft het gekletterd, volgens de campingeigenaar zal het zaterdag beter worden, dus nog een dag regen. De tocht was vooral in de afdalingen zwaar door de leem die aan de schoenen bleef hangen. Als de zon doorkwam af en toe waren er ook prachtige vergezichten. Wat zijn de Pyreneen dan mooi. Bijna in Pamplona in een refugio blijven slapen. Weer helemaal kapot, maar volgens diverse pelegrinos zou het vanaf nu beter worden

• 05 Mei 2007 - 11:16

Dirk Jan En Jannie:

Hallo Harry,
    "Na regen komt zonneschijn"
    Groetjes van Dirk Jan en Jannie.

• 05 Mei 2007 - 13:12

Jacqueline:

ik ben best trots op jou,en een ding is zeker, na vermoeidheit, afzien, nat tot op het bot,zeere voeten,wat zal z'on blikje groenten heerlijk smaaken.
    bisous

• 05 Mei 2007 - 20:08

Hennie:

Zijn nu aan bbq met Jacqueline en de buurvrouw.Hoor dat alles goed gaat.Voor je het weet heb je eindstreep gehaald.
    Grt Yvonne en Hennie.

• 06 Mei 2007 - 09:41

Corry&Chiel:

Hier is het nog steeds mooi weer!!!!
    Hopelijk krijg jij dat ook nog.
    Wij denken aan jou.
    groetjes en een knuffel.

• 06 Mei 2007 - 21:09

Imgard En Pilippe:

ha die harry.
    zo te lezen is het een beetje afzien, maar je geniet met volle teugen.
    hopenlijk is het weer nu beter. Vandaag is het mooi weer geweest. Vanaf morgen
    gaat het regenen.we willen morgen gaan golfen!!
    Heb je ook foto's gemaakt? Zijn heel benieuwd.
    Hou je taai en geniet ervan.
    kus Irmgard en Philippe

• 07 Mei 2007 - 09:47

Fons Receveur:

Beste HarrY,
    met ontzag heb ik gelezen over de klei aan je schoenen. Wij zullen morgenavond bij mij thuis met de wijnclub een extra glas drinken op jouw prestatie. Groeten van Fons en Lino.

• 07 Mei 2007 - 10:16

Yvonne:

Heb je nu beter weer? Hier regent het!!!
    Volhouden en geniet ervan, groetjes.

• 07 Mei 2007 - 10:17

Yvonne:

Heb je nu beter weer? Hier regent het!!!
    Volhouden en geniet ervan, groetjes.

• 07 Mei 2007 - 16:20

Floor En Teun:

Harry, wij zijn hartstikke trots op jou jongen, we zullen je blijven volgen via je site

dikke kus

Floor en Teun